Csökkenti árait Ferihegy

InfoRádió / MTI
2006. február 16. 16:00
Átlagosan 5 százalékkal csökkenti a ferihegyi repülőtér leszállási díjait és reptéri illetékeit a Budapest Airport (BA) Rt. A díjcsökkentés több mint 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent az idén a légitársaságoknak.

Az új díjszabályzat várhatóan április 1-jén lép életbe, de visszamenőleges hatállyal január 1-jétől lesz érvényes.

"Teljesítjük a légitársaságok felé tett ígéretünket és csökkentetjük Ferihegy árait, ezáltal csökkennek az ő költségeik is" - idézi Chris Woodruffot, a BA Rt. vezérigazgatóját a közlemény.

A dokumentum szerint az új vezetés eltökélt abban, hogy a régió jelenleg legdrágább repülőterét, Ferihegyet, a legversenyképesebb légikikötővé alakítsa.

Januárban a repülőtér utasforgalma 15 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az év első hónapjában 520.307 utast regisztráltak Ferihegyen. Az elmúlt 12 hónapban a Ferihegyi repülőtér utasforgalma elérte a 8 millió 131 ezret, ez 23,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot.

Az év első hónapjában a diszkont légitársaságok 13 százalékkal növelték forgalmukat, összesen 149.604 utast szállítottak, ami az összforgalom 29 százalékát tette ki.