On-line bankot indít a T-Online és az Erste Bank

Infostart
2005. december 9. 16:02
Stratégiai megállapodást kötött és (origo) klikkbank néven közös on-line bank indításáról döntött a T-Online Magyarország és az Erste Bank Hungary Rt. - tette közzé az Erste Bank Hungary pénteken.

A megállapodás szerint az Erste Bank Hungary banki szolgáltatásokat nyújt a T-Online Internet-szolgáltató hírportálján, az (origo)-n keresztül. A pénzügyi szolgáltatáscsomag bankszámlát, bankkártyát, megtakarítási és hitellehetőséget - később befektetési jegyek vásárlását is - tartalmaz, lakossági ügyfelek és mikrovállalkozások vehetik igénybe.

A klikkbank mögött álló üzleti modell, egy internet-szolgáltató és egy kereskedelmi bank stratégiai megállapodása, viszonylag új jelenség - áll a közleményben -, de hosszú távú elkötelezettséget jelent mindkét résztvevő számára. Az on-line bank termékeinek kifejlesztése és bevezetése ezért várhatóan hosszabb időt vesz igénybe, de mivel az internet elterjedésének gyors növekedése várható a következő években, a klikkbank a jövő üzletága lehet - idézi a közlemény Simó Györgyöt, a T-Online Magyarország Rt. vezérigazgatóját.

Az Erste Bank Hungary értékesítési csatornái bővítésére törekszik, s ezen belül fontos szerepet szán az elektronikus formának - hangsúlyozza Kisbenedek Péter, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója. A virtuális bank a várakozások szerint a 18 és 45 év közötti korosztályok körében válhat népszerűvé, és a jövőben éves szinten több tízezer bankszámla nyitása is elképzelhető.

A T-Online Magyarország piacvezető internet-szolgáltatója, a Magyar Telekom csoport tagja. Az Erste Bank Hungary a lakossági ügyfelek száma alapján a második, közel 1.500 milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ötödik legnagyobb bank Magyarországon.