Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Majdnem 800 kilométert mentek egyetlen töltéssel egy elektromos Volkswagennel

Infostart
2024. október 4. 22:10
A svájci Zug környékén hét sofőr egymást váltva összesen 794 kilométert tett meg egy Volkswagen ID.7 Pro S-sel, és a végén még maradt is valamennyi az akkumulátorban.

A svájci Volkswagen importőr szervezte a hatótáv-túrát, amely során a hasonló kísérletekben már rutinos Felix Egolf segített a sofőröknek, de ő maga nem ült a volán mögé. A nettó 15 óra 42 perces vezetés során 7 sofőr váltotta egymást a Zug környékén kijelölt mintegy 81 kilométeres körön, amely során 930 méteres tengerszint feletti magasságig is eljutott az autó - írja az Origo.

A kiszemelt autó egy Volkswagen ID.7 Pro S volt, amely felszereltségtől függően 16,2-13,6 kWh/100 km-es szabványos fogyasztással, nettó 86 kWh kapacitású akkumulátorral és akár 706 km-es hatótávolsággal rendelkezik. A teszten szereplő konkrét jármű Comfort csomaggal, IQ.Drive csomaggal, Plus exterior csomaggal 700 km-es szabványos hatótávolsággal rendelkezik.

Mint írják, ez utóbbi adatot sikerült jelentősen túlszárnyalni a 794 kilométeres távval, sőt, a számítógép a végén azt írta, hogy még mindig van az autóban 2 kilométernyi töltés.

Múlt hét közepén, normál forgalomban végezték a rekordkísérletet, amely során 51 km/órás átlagsebességet értek el. A szabványost jelentősen alulmúlva 10,3 kWh/100 km lett a fogyasztás.