Nyitókép: Unsplash

Új jelzést vezet be a Gmail: akkor gyanakodjon, ha nem találja

Infostart
2024. szeptember 29. 06:30
Az asztali verzió után most a mobileszközös Gmail alkalmazásban is megjelennek az ellenőrzött, hitelesített fiókokat jelölő kék pipák. Így könnyebben kiszűrhetővé válnak a csalók.

A Google még 2023-ban mutatta be a hitelesítő kék pipát a Gmailben, mely azt hivatott jelölni, hogy az adott e-mail feladója megbízható, ami az elképesztően sok online csalás közepette egy igen fontos újítás - írja a Neowin cikke nyomán a hvg.hu.

A csalók ugyanis sok esetben egy az egyben lemásolják egyes szolgáltatók arculati elemeit, például bankokét, vagy éppen a Magyar Postáét. Így pedig nehéz megállapítani, hogy a levél valódi, vagy pedig átverést rejt.

A kék pipát ellenben csak szigorú ellenőrzést követően kaphatja meg egy szervezet, cég, azaz a csalók elméletileg nem tudják kijátszani a rendszert.

Fontos kiemelni, hogy a jelzés nem jár alapértelmezetten, és a cégeknek,szervezeteknek is tenniük kell azért, hogy megkapják nevük mellé az ellenőrzöttséget jelző kék pipát. Mint írják, az asztali változat után a következő hetekben a telefonos alkalmazásba is megérkezik a funkció, Androidra és iOS-re egyaránt.

A lap megjegyzi, a dologgal az az egyetlen bökkenő, hogy az ellenőrzöttséget jelző pipa megjelenéséhez a Gmail alkalmazást kell használni, az Apple Mail, az Outlook és más levelezőrendszerek nem támogatottak, hiába van beléjük regisztrálva egy Gmail-fiók.