Nyitókép: Julia_Sudnitskaya/Getty Images

Élvezze ki a pénteket, a hétvége pocséknak ígérkezik

Infostart
2024. szeptember 27. 05:00
Péntek estig folytatódik a nyárias meleg idő, majd hétvégére alaposan visszaesik a hőmérséklet, és csapadékra is számítani kell, főként az ország délkeleti részén, a Tiszántúlon akár jelentős mennyiségben is.

Már az országunk határában húzódik az a hidegfront, ami szombatra meghozza a lehűlést. Ennek a frontnak a déli szakaszán önálló légörvény alakul ki, aminek hatására a Kárpát-medence déli, keleti felében kell sokfelé esőre számítani a hétvégén – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Pénteken az ország legnagyobb részén napos idő várható kevés felhővel csapadék nélkül. Ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein és az északi határ mentén több lesz a felhő, és ott elszórtan eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati, déli szél az utóbbi országrészek kivételével élénk, olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között várható, de az északnyugati, északi határ mentén csak 19, 24 fok lesz.

Ami a folytatást illeti, szombaton az ország délkeleti felén valószínű egyre többfelé eső, és a csapadékos idő vasárnap is folytatódik, valamint az északira forduló szél megerősödik. Hétfőre szárazabb levegő érkezik, csapadék már nem várható, és több órára kisüt a nap. A hőmérséklet jelentősen visszaesik vasárnap, a csapadékos tájakon csak kevéssel 10 fok fölött alakul majd, míg hétfőn – a napsütés ellenére – 20 fok alatt marad a maximum.