Nyitókép: Unsplash

Itt a végső határidő sok régi Windows-verziót használónak

Infostart
2024. szeptember 14. 08:50
Tavaszig még a régi Windows operációs rendszerek felhasználói is kapnak frissítéseket a Mozilla böngészőjéhez, utána viszont már nem.

Ütemterv szerint ugyan a Firefox böngésző 115 ESR verziójával véget ért volna a Windows 7 és a Windows 8.x verziójú rendszerek kiterjesztett támogatása még ebben a hónapban, de a cég még tovább tolja a határidőt, így egészen március 4-ig tartó számíthatnak frissítésekre és fontosabb biztonsági foltokra a régimódi felhasználók - írja a hwsw.hu.

Azért hozta meg ezt a döntést a Mozilla, mert a cég szerint még mindig annyian használják ezeket az amúgy elavultnak számító operációs rendszereket, hogy egy rövid ideig még nem szeretnék elengedni ezeknek a felhasználóknak a kezét. Mint írják, a StatCounter friss adatai szerint viszont

a Windows operációs rendszer alatt futó számítógépek mindössze 3,03 százaléka használ Windows 7-et, és csak 0,41 százalék Windows 8.1-et.

Ennek tükrében érdekes, hogy a Mozilla még tovább húzza-halasztja az elengedést, főleg azért, mert a többi böngészőgyártó már régen megszüntette az elavult Windows-ok támogatását.

A Microsoft 2022 év végén jelentette be, hogy 2023. január 12-étől megszünteti az említett 7-es és 8-as verziók támogatását az Edge böngészőhöz, ezt követte nem sokkal később a Google Chrome, amely tavaly február óta nem ad ki frissítést rájuk.