Nyitókép: Dima Berlin/Getty Images

Kitalálja, hány fokkal van melegebb az átlagosnál?

Infostart / MTI
2024. szeptember 5. 12:15
Szerdán ismét megdőlt a fővárosi és országos hajnali és a napi melegrekord – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.

Azt írták, szerdán tovább folytatódott a kánikula, Pécs Árpádtetőn csak 22,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, amivel megdőlt az országos hajnali melegrekord. Az erre a napra vonatkozó korábbi rekord 21,4 fok volt, amit 2009-ben, Szeged belterületén mértek.

A fővárosban, a János-hegyen pedig csak 22 fokig hűlt le a levegő, így megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi hajnali melegrekord is. A korábbi rekord 20,5 fok volt, ezt még 2012-ben, Lágymányoson mérték.

Napközben Baja Csillagvizsgáló meteorológiai állomáson 36,2 fokot rögzítettek, ezzel új országos napi melegrekord született. Budapesten, Újpesten pedig 35,5 fokig melegedett fel a levegő, ami új fővárosi napi melegrekord. A korábbi országos és egyben fővárosi rekord ezen a napon 34,1 fok volt, amit 1948-ban, Budapesten, Budatétényben regisztráltak.

A HungaroMet a facebook.oldalán azt írta, szerdán átlagosan 10 Celsius-fokkal volt magasabb a maximum-hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál.