Nyitókép: Unsplash

Hasznos újítást kínál a Google a Windows-felhasználóknak

Infostart
2024. augusztus 27. 06:13
Új program fog megjelenni a windowsos számítógépeken Google Essentials néven, ami segítséget nyújt a munkához, üzenetküldéshez, de még a szórakozáshoz is.

Magyar neve még nincs, de hamarosan megjelenik a windowsos számítógépek start menüjében a Google Essentials, melynek célja a Google-szolgáltatások használatának megkönnyítése a Microsoft operációs rendszerében - írja a hvg.hu.

Ez az androidos készülékek birtokosainak is jó hír lehet, ugyanis a Google Fotók és a Drive mellett az Üzenetek és a Naptár is telepíthető lesz a gépre az appból. Hozzáteszik, alapértelmezetten szinte semmi nem fog települni a gépre, a kívánt Google-szolgáltatásokat tetszőlegesen lehet installálni.

Az alkalmazásról egyelőre keveset árult el a vállalat, sőt, még képet se tett róla közzé.

Egynémely szerencsés HP laptop tulajdonos azonban a következő hetekben automatikusan megkapja majd az Essentials-t;

a Spectre, az Envy, a Pavilion, az OMEN, a Victus és az OmniBook-sorozatú notebookokat nevezte meg a Google, de a későbbiekben más gyártók windowsos eszközein is megjelenhet - írják.

Vagyis az új alkalmazás megkönnyíti a Google-szolgáltatások elérését Windows alatt, legyen szó a dokumentumok megtekintéséről és szerkesztéséről, vagy akár az üzenetküldésről, de a részét képezik majd a Play Játékok is. Hozzáteszik, a jelek szerint automatikusan fog települni a támogatott eszközökre, ám a vállalat mindenkit szeretne megnyugtatni: nem csak az egyes szolgáltatásokat, hanem az egész Essentials-t törölni lehet majd a számítógépről.