Nyitókép: Pixabay

Közleményt adott ki az Alvásszövetség a hosszú hétvége első napján

Infostart / MTI
2024. augusztus 17. 13:55
"A nemzetközi alvásdiagnosztikában elismert lehetőség alkalmazásának a célja a dolgozók egészségi állapotának a javítása, munkavégző képességének az erősítése."

A Magyar Alvás Szövetség az európai munkaegészségügy új területére, az alvás minőségét felmérő és segítő lehetőségekre hívja fel a figyelmet szombati közleményében.

"Az alvásgyógyítás, az alváskutatás a tudományos ismeretterjesztés, az oktatás területén tevékenykedő országos szakmai szervezet a nemzetközi alvásorvosi szövetség, a World Slepp Society szakmai partnere európai standardok alapján kidolgozta és bevezeti az alvásminőség-mérés új módszereit Magyarországon. A nemzetközi alvásdiagnosztikában elismert lehetőség alkalmazásának a célja a dolgozók egészségi állapotának a javítása, munkavégző képességének az erősítése. Az átmeneti és krónikus alvászavarok és alvásbetegségek ugyanis a vezetőket, a menedzsereket és a beosztott dolgozókat is széles körben érinti" - olvasható a felhívásban.

A módszer alapján megállapításra kerül a programban részt vevők alvásállapota, azt követően alvást javító alvásterápiák (tréningek) igénybevételével jelentős alvásjavulás érhető el.

"A programhoz való csatlakozással konkrét segítség nyújtható a megfelelő napi munkavégzéshez szükséges alapvető feltételhez, a pihentető alváshoz" - hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Szakorvosi háttérrel, a Benyovszky Orvosi Központ alvás szakembereinek közreműködésével az alvászavarok és az alvásbetegségek jelentős része rehabilitálható a rendelkezésre álló terápiás eszközökkel. A minőségi élet, a hatékony munkavégzés pihentető alvás nélkül lehetetlen.