Nyitókép: Pixabay

A nyugodt időjárás egyelőre felejtős

Infostart
2024. augusztus 2. 05:00
A nyár utolsó hónapjának első napjaiban sekély ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, így változékonyabb napokra készülhetünk. Az elszórtan kialakuló záporok, zivatarok mellett azonban továbbra is sok napsütésre számíthatunk, így a kánikula és az erős UV-sugárzás továbbra is terítéken lesz.

Pénteken a fátyolfelhőzet mellett időszakosan erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Az ország nagy területén elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül. A záporokat és zivatarokat viharos széllökések, jégeső és felhőszakadás, nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 29 és 34 fok között várható, a legmelegebb az ország délkeleti részén lesz.

Ami a folytatást illeti, a jövő hét elején egy átmeneti mérséklődés mutatkozik a csapadék kialakulását illetően, miután egy anticiklon peremére kerül az ország, és a nyugodtabb időjárás lesz a jellemző – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében. A hőmérséklet átmeneti megtorpanását követően ismét melegedni fog az idő; újbóli csökkenésre a jövő hét végén számíthatunk, bár ebben még nagy a bizonytalanság.