Nyitókép: Unsplash

Visszakozott a Spotify, mégsem lesz fizetős egy kedvelt szolgáltatása

Infostart
2024. augusztus 1. 06:39
A szolgáltató letesztelte, milyen lenne, ha elvenné a dalszövegek megjelenítésének lehetőségét az ingyenes felhasználóktól. Nem aratott nagy sikert.

Komoly felháborodást váltott ki a felhasználók részéről a Spotify húzása, amivel lényegében az előfizetés részévé tette a dalszövegeket. A cég még 2023 őszén kezdte el tesztelni, hogy a dalszövegeket csak a Premium felhasználóknak mutatja meg, szélesebb körben viszont csak 2024 májusában indult el ennek próbálgatása - írja a hvg.hu.

Ennek okán a platform ingyenes verzióját használók számára a dalszövegek helyén egy üzenet jelent meg, ami előfizetésre buzdította őket.

A közösségi platformokat és a Redditet ellepték az erről szóló beszámolók, volt, aki "övön alulinak" nevezte a lépést. A változás értelmében a Spotify mindössze három dalszöveget engedett megtekinteni egy ingyenes felhasználónak egy hónapban, utána lezárta a lehetőséget és megjelent az üzenet. A vállalat most közölte, hogy véget ért a tesztidőszak, és mindenki visszakapja a dalszövegeket.

Mint írják, nem derült ki, hogy mi áll a döntés mögött, de minden bizonnyal hatással volt rá az általános népharag, és nagyobb lehetett a lemorzsolódás, mint az új előfizetők száma. Daniel Ek, a cég vezetője nemrég bejelentette, hogy hamarosan további fejlesztések várhatók a Spotify ingyenes változatában.