Nyitókép: Pixabay

Ilyenre is rég volt példa: berobban a hidegfront – időjárás-előrejelzés

Infostart
2024. július 24. 05:00
Szerdán hidegfront érkezik, amely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, melyeket felhőszakadás kísérhet. A hét második felében lassan megnyugszik felettünk a légkör, de ismét melegebb léghullámok érkeznek, fokozódik a nappali felmelegedés.

Szerdán megérkezik hozzánk az a hidegfront, ami hosszú idő után nemcsak érinti hazánkat, hanem végre át is robog fölötte. Mögötte több fokkal hűvösebb levegő érkezik, több helyen kell záporra, zivatarra számítani. Az ezt követő napokban megnyugszik felettünk a légkör, de ismét melegszik is majd – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Szerda napközben is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és összességében több helyen, délután már inkább csak az ország keleti felén-harmadán valószínű zápor, zivatar. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás, illetve erős, viharos széllökések kísérhetik. Estefelé egyre kevesebb lesz felettünk a felhő. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között várható – közölte a HungaroMet.