Nyitókép: unsplash.com

Hackertámadás ért több TikTok-profilt is, de a behatolók furán viselkedtek

Infostart
2024. június 8. 08:30
Vállalatok és hírességek fiókjai felett vették át az irányítást a támadók, de utána egyből hallgatásba is burkolóztak.

A Tiktok biztonsági csapata is megerősítette a hírt, hogy több híresség és vállalat profilját is hackerek törték fel - írta a TechCrunch cikke nyomán a Portfolio. Olyanok is érintettek voltak a támadásban, mint Paris Hilton, a CNN vagy a Sony.

A közösségi médiumot birtokló ByteDance vállalat nem adott részletes tájékoztatást sem a probléma természetéről, sem annak megoldásáról, azt viszont közölték, hogy intézkedtek a jövőbeli támadások kivédése érdekében.

A kiberbűnözők céljai nem egyértelműek, ugyanis a megtámadott fiókok közül eddig egy se tett közzé tartalmat.

A CNN, melynek fiókját múlt héten érte támadás, a TikTokkal közösen dolgozik rajta, hogy visszaszerezhessék felette az irányítást.

Jelenleg kérdéses a videomegosztó közösségi médium helyzete az Egyesült Államokban, hiszen Joe Biden elnök még áprilisban aláírt egy törvényjavaslatot, amely arra kényszeríti a vállalatot, hogy adja el az alkalmazást egy amerikai üzemeltetőnek, vagy betiltják azt az országban. A ByteDance kijelentette, hogy erre nem hajlandók, és arra számítanak, hogy ők lesznek az ügy nyertesei.

A jogi csatározással egy időben azonban a videómegosztó platform egyre népszerűbb a politikusok körében, akik ezen a csatornán érnék el a fiatal választóikat. Az alkalmazás egyik nagy kritikusa, Donald Trump éppen a héten töltötte fel első videóját, ezzel is erősítve elnöki kampányát - írja a lap.