Nyitókép: Unsplash

Leállt a ChatGPT, nagy hallgatások közepette

Infostart
2024. június 4. 15:38
A probléma forrását már megtalálták, de az OpenAI nem volt hajlandó kommentálni a dolgot.

Leállt a világ legnépszerűbb chatbotja, a ChatGPT. Már hétfőn érkeztek olyan visszajelzések, hogy a vártnál hosszabb ideig gondolkodik a mesterséges intelligencia a válaszokon, keddre viszont teljesen elérhetetlenné vált az oldal - írja a Világgazdaság.

Először csak a képekkel kapcsolatos kérdéseket nem tudta teljesíteni a mesterséges intelligencia, később pedig már az oldal sem töltött be.

Az üzemeltető OpenAI nem adott az esetről semmilyen jelzést egyik közösségi oldalán sem, így csak a saját oldalukról lehetett annyit tudni, hogy már dolgoznak a problémán. Még egy rövid üzenettel sem tájékoztatták a felhasználókat, akiknek a száma hétről hétre növekszik. A lap megjegyzi,

külön érdekes, hogy bár a fejlesztők tudják, mi a probléma, de nem hozzák nyilvánosságra, nem tudatják a közönséggel.

Lehetséges, hogy valamilyen kibertámadás érte a ChatGPT-t, vagy meghibásodott egy szerver, de a közösségi médiában többen is azon a véleményen vannak, hogy egy előre be nem jelentett nagy frissítést kap a csetbot - írják, hozzátéve, hogy ez utóbbira nincs sok valós esély, hiszen a cég egyáltalán nem profitálna egy be nem jelentett frissítésből. Igaz, hogy korábban már beígértek nagy változásokat, de azokat valószínűleg előre betervezett időpontban fogják aktiválni, hogy a felhasználók tudják, miért elérhetetlen a szolgáltatás.