A kutatások szerint nem érdemes lustának lenni és nem szabad meginni a kávé maradékát. Ez több szempontból sem jó. Nemcsak az élvezeti értékét csökkenti, ha újramelegítjük a kávét, hanem az egészségre is káros lehet.
A WomansWorld számol be arról, hogy a szakértők megállapították, hogy a mikrohullámú sütő és a kávé nem a legjobb párosítás.
A kávéban természetes formában megtalálhatók olyan savak, mint a klorogénsav, kininsav és kávésav, amelyek a főzés során adják az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Amikor a kihűlt kávét a mikróba helyezzük, akkor újraindul a főzési folyamat, ami további keserűséget okozhat a vegyületek felszabadulása miatt.
Azonban, ami még nagyobb gond az az, hogy
ha a kávét állni hagyjuk, olyan káros kémiai folyamatok indulhatnak be, amelyek akár rákkeltő hatásúak is lehetnek, hasonlóan az erősen odaégett ételekhez.
A hűtőben való tárolás egy kissé kitolhatja a kávé eltarthatóságát, de az ízét így is befolyásolni fogja a melegítés.