Nyitókép: Microsoft

Bosszankodhatnak egyes windowsos felhasználók - ezt kell most tenniük

Infostart
2024. január 14. 09:37
A Micorsoft 2024-et egy némileg félresikerült Windows-frissítési csomaggal indította.

Kedden kiadta a Microsoft az év első frissítéseit, melyek több más termék mellett a Windows 10 és 11 operációs rendszereket is érintették. Ez utóbbiak között a biztonsági javítások mellett funkciókat érintő problémákat is orvosoltak, ám úgy tűnik, hogy a Windows 10 esetében nem mindig fut le rendesen a frissítés - írta a hvg.hu. A felhasználói jelzések alapján ugyanis világszerte sok felhasználó panaszkodik arra, hogy a KB5034441 számú, BitLockert érintő javítás telepítése 0x80070643-as hibára fut, és nem fejeződik be.

A problémát már a Microsoft is említi a KB5034441-es frissítés támogatási oldalán, mondván „Előfordulhat, hogy egyes számítógépek nem rendelkeznek olyan helyreállítási partícióval, amely elég nagy a frissítés végrehajtásához”.

Ugyan leírják ezen az oldalon a partíció megnövelésének mikéntjét, azt inkább a kellő rutinnal rendelkező felhasználóknak ajánlja csak az oldal, melynek tanácsa szerint jobb lehet megvárni a hibajavítást javító javítást, amit remélhetőleg hamarosan kiad a Microsoft.

Az operációs rendszer működését egyébként érdemben nem zavarja a hiba, legfeljebb bosszantó lehet a beragadt frissítés.