Nyitókép: MTI/Varga György

Kellemes strandidő péntekig, majd beüt a változás

Infostart
2023. június 29. 05:00
Péter, Pál napja most nem csak az aratás, hanem a fokozatos felmelegedés kezdetét is jelenti. Csütörtökön és pénteken is napos, gomolyfelhős, nyugodt idő lesz, majd hétvégén egy hidegfront érkezése okozhat csapadékosabb időjárást. Mindeközben napról napra egyre melegebb időben lesz részünk.

A csapadék nagy része lecseng, esetleg északkeleten lehet még egy-egy zápor.

Csütörtökön sok napsütés valószínű szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhőkkel.

Elsősorban a keleti harmadban fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar.

Az északnyugati szél éjszaka jobbára mérsékelt marad, csütörtökön napközben helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között valószínű.

Éjszaka az ország nagy részén gyengén felhős vagy derült lesz az ég, főként az északkeleti harmadban lehetnek felhősebb körzetek. A csapadék nagy része lecseng, esetleg északkeleten lehet még egy-egy zápor. Csütörtökön sok napsütés valószínű szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhőkkel. Elsősorban a keleti harmadban fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar. Az északnyugati szél éjszaka jobbára mérsékelt marad, csütörtökön napközben helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között valószínű.