Nyitókép: Pixabay

Ma sem a szebbik arcát mutatja a nyár

Infostart
2023. június 27. 05:00
Kedden egy hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, viszont ez koránt sem lesz olyan erős, mint a múlt pénteken átvonult front. Csapadékot azért hozni fog, illetve mögötte ismételten feltámad majd a szél.

Kedd napközben a front szakadozott felhőzete fokozatosan dél, délkelet felé vonul északkeletről, így délutánra az ország nagy részén már felhős lesz az idő.

Csapadék többfelé valószínű; záporokra, zivatarokra a legnagyobb esély az északkeleti harmadban lesz, míg a délnyugati, déli részeken inkább az eső lesz a jellemző, ott legfeljebb beágyazott zivatarok alakulhatnak ki – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

A maximum értékek 23 és 30 Celsius-fok között alakulhatnak, a magasabb értékekre délkeleten számíthatunk. A front mögött egyre nagyobb területen megerősödik majd az északnyugatira forduló szél, helyenként 60-70 km/h-s lökések is előfordulhatnak

Szerdán a hullámzó front szép lassan levonul, ennek ellenére még kialakulhatnak majd záporok, zivatarok. A hét második felében tovább csökken a csapadék esélye, a hőmérséklet pedig fokozatosan emelkedik majd. A hétvégén viszont ismét változékonyabbra fordulhat az időjárásunk.