Nyitókép: Pexels

Mire belejövünk, megszakadnak a jó időt hozó napok - időjárás

Infostart
2023. június 25. 05:30
Nincs érvényben figyelmezetés, ráadásul kellemes meleg ígérkezik. A kérdés csak az, meddig?

Vasárnap kezdetben néhol még lehetnek felhősebb körzetek, majd napos, gomolyfelhős idő várható. Az ország nagy részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. Az északi szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható, főleg a Duna-Tisza közén jobban szétterülő lapos gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb, a magasabb részeken, vízpartokon melegebb is lehet. Késő délutánra 27 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden viszont érkezik egy front, többnyire mérsékelt légmozgással, a mostani előrejelzés szerint napközben vagy délutánra befutó esőkkel. Hideg azért nem lesz, megcsípi a hőmérő a naposabb helyeken a 30-31 Celsius-fokos értékeket, de a felhős régióban is lesz 24 fok napközben.