Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Nem kerülhet a BBC képernyőjére David Attenborough új sorozatának utolsó epizódja

Infostart
2023. március 12. 08:47
Állítólag tartanak a politikai visszhangtól a brit közszolgálati csatornánál.

A The Guardian értesülése szerint a brit közszolgálati média úgy döntött, hogy nem sugározza a Sir David Attenborough új, a brit vadvilágról szóló sorozatának utolsó epizódját a televízióban, tartva a jobboldali, konzervatív politikusok és sajtó reakcióitól, írja a 24.hu.

A 96 éves természettudós a Brit-szigetek természeti értékeiről készített Wild Isles címen sorozatot, aminek első részét vasárnap sugározzák a BBC One csatornán. Az ominózus hatodik epizódot viszont csak iPlayer-en lehet majd megtekinteni. Ebben David Attenborough állítólag az Egyesült Királyság természeti veszteségeiről beszél, illetve hogy mi okozta a hanyatlást.

A brit napilapnak nyilatkozó néhány, a csatornánál dolgozó (bennfentes) forrás azt állította, hogy a BBC a jobboldali kritikáktól tartva hozta meg a döntést, mivel szerintük a rész sértene több lobbicsoportot, főleg azokat, akik a mezőgazdasági szektort képviselik.

A csatorna hivatalosan azt közölte, szó sem volt arról, hogy hatrészes lesz a sorozat, öt epizódot terveztek, amelyek le is fognak menni a tévében, állításuk szerint a kritizált epizódot eredetileg is csak az iPlyerre tervezték.