Nyitókép: Pixabay

Egy kicsit megnyugszik az időjárás, de a hétvégére is jut eső - előrejelzés

Infostart
2022. június 2. 05:00
A hazánk feletti légköri helyzet változatosan alakul a következő napokban, de alapvetően marad az ilyenkor megszokottakhoz képest kissé melegebb, napos idő.

Csütörtökön a Dunától keletre is átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A déli, kora délutáni órákban legkésőbb a keleti megyékben is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel. Délután néhol - nagyobb eséllyel a déli megyékben - alakulhat ki zápor, zivatar. Az általában északias irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, és csapadéknak is kicsi az esélye. A nap második felében azonban nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és késő este megnő a záporok, zivatarok esélye is. A Dunántúlon a déli, délkeleti, máshol az északi, északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. A hajnali 10, 17 fokról 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő.

A pünkösdi hétvége időjárásáról itt írtunk.