Nyitókép: Pixabay

Egy napra alaposan megváltozik az időjárás

Infostart
2022. március 16. 05:00
Egy ciklon útja keretszezi Magyarországot, ezért többfelé számíthatunk csapadékra.

Szerda délutánig többfelé valószínű eső, zápor, de délnyugatra nem mindenhova érkezik csapadék. Havas eső, vizes, tapadó hó az Északi-középhegységben, kiemelten a borsodi és zempléni részeken és átmenetileg a Nyírségben hullhat.

Aztán a nap második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de határozott felhőzet-csökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól valószínű. A legtöbb napsütés a délnyugati tájakon lehet. Az ország északkeleti felén valószínű tartósabb eső, majd délutántól ott is csökken a csapadékhajlam, eközben nyugatabbra helyenként záporok lehetnek. A délelőttig lehulló hó napközben elolvad.

Az északiasra forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, inkább csak a déli, délkeleti megyékben van esélye egy-egy zápornak. Hajnalban pára-, ködfoltok előfordulhatnak. Több helyütt megélénkülhet a keleti, északkeleti szél. Hajnalban általában -3, +1 fokot mérhetünk, de fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délután 9, 15 fokra számíthatunk.