Nyitókép: Pixabay

Fagyos éjszakák után melegedő nappalok, a végén egy csavarral - időjárás a hosszú hétvégén

Infostart
2022. március 12. 06:00
Tőlünk északra, északkeletre anticiklon található, ennek peremén egészen hétfőig száraz, de lassanként enyhébb levegő érkezik fölénk. Persze majd március 15-én változik meg a helyzet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg lehet kevés fátyolfelhő az égen. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6, 7 fok körül valószínű. (Gergely napjához egyébként a népi időjóslásban az a mondás tartozik, hogy ha Gergely megrázza szakállát március 12-én, még áprilisban is hó lesz. Erre most, úgy tűnik, nem kell számítani.)

Vasárnap felhőtlen, derült, száraz idő várható. Az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések a délies szelet. Hajnalban általában -12 és -7 fok közötti értékeket mérhetünk, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. Kora délután 9, 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn derült, napos, száraz időre van kilátás. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban általában -8, -2 fok valószínű, de a fagyzugokban alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 10 és 15 fok között várható.

Kedden, március 15-én a korábbi napokhoz hasonló időjárás várható, de délutántól-estétől felhősödés kezdődik és eső is érkezhet a jelenlegi előrejelzések szerint.