Nyitókép: Pixabay

Most már hamarosan betoppan a tavasz

Infostart
2022. március 9. 05:00
A Kárpát-medence fölé az anticiklon peremén átmenetileg nedvesebb léghullámok érkeznek, inkább csak kis mennyiségű csapadék kíséretében.

Szerdán az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap. A keleti országrészben egy összeáramlás mentén előfordulhat gyenge intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék. Borsodban lepel - 1, 2 cm-es olvadozó hóréteg is kialakulhat. Az északias szelet napközben több helyen élénk, főként az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között változik, a tartósabban felhős, csapadékos borsodi régióban számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Csütörtökön éjszaka északkelet felől határozott felhőzetcsökkenés veszi kezdetét, és a nappali órákban az ország nagyobb részén már napos időre számíthatunk, azonban a Dunántúlon még délután is előfordulhatnak felhősebb körzetek. Napközben már inkább csak arrafelé fordulhat elő néhol gyenge hózápor, záporeső. Az északkeleti, északi szelet többfelé kísérik élénk, erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között várható a nyugati megyékben a magasabb értékekkel.

A hét végére több lesz a napsütés, száraz, derült idő következik.