Nyitókép: Pexels

Élvezze ki a napsütést és az enyhe időt, amíg teheti - teríti zord lapjait a tavasz

Infostart
2022. március 6. 06:00
Vasárnap egy mediterrán ciklon nyúlik az ország fölé dél felől, de markáns változást ez még nem tartogat számunkra. A tartós északias áramlás révén viszont folyamatosan érkezik majd a hideg levegő.

Vasárnap eleinte gyengén vagy közepesen felhős idő várható, az ország nagy részén többórás napsütéssel, ugyanakkor dél felől egyre több, egyre vastagabb felhő érkezik. Számottevő csapadék nem várható, inkább csak a déli megyékben fordulhat elő az esti óráktól gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn az összefüggő felhőzet dél felé húzódik. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, emellett több-kevesebb napsütés is lehet. A gomolyfelhők átmenetileg zártabb felhőtakarót is alkothatnak. Helyenként előfordulhat hózápor, zápor, erre legnagyobb esély az ország középső harmadában lesz. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között, a fagyzugokban -8, -10 fok körül alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de északon néhol csak 1, 2 fok valószínű.

Kedden erőteljes felhőzetképződés indul, a jelenlegi állás szerint szerdán lehet havazás az országban.