Nyitókép: Teamjackson/Getty Images

Hózápor és viharos szél rondít bele az időjárásba

Infostart
2022. február 22. 05:00
Folytatódik a mozgalmas időjárás.

Kedd reggelre várhatóan mindenütt csökken a felhőzet, és napközben döntően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, a gomolyfelhőkből néhol gyenge zápor, hózápor is kialakulhat. Estefelé kezdődhet erőteljes felhősödés nyugat felől. Az északnyugati szelet főleg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén erős, olykor viharos lökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A széllökések miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 12 fok között várható.

Szerdán reggel még inkább a Tiszántúlon valószínű több-kevesebb napsütés. Napközben átvonul felettünk egy front vastagabb felhőzónája. Mögötte nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A délutáni, esti órákban a Tiszántúlon lehetnek még erősen felhős körzetek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. Hajnalban általában -3, +2, az északkeleti derült, szélvédett részeken -4, -7 fokot is mérhetünk. Kora délután általában 7, 12, a Tiszántúlon 2, 7 fok lesz a jellemző.

A következő napokban is változékony és szeles lesz az időjárás. Péntektől hullámzó frontrendszer hozhat csapadékot.