Nyitókép: Pixabay

Egyre több minden kiderül az időjárási változásról

Infostart
2021. szeptember 14. 04:32
Kedd estig a Kárpát-medence időjárására egy anticiklon lesz hatással, de a légköri feltételek adottak lesznek helyenként záporok, zivatarok kialakulásához.

Elkezdett kis lépésekben változni az időjárás, de nagy fordulat a hét második felében következik be - közölte a meteorológiai szolgálat.

Kedden a kissé és közepesen felhős ég mellett több órára kisüt a nap, és főként északkeleten és nyugaton lehet helyenként záporra, esetleg zivatarra számítani. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a nappali órákban időnként megélénkülhet az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 5 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 29 fok között valószínű.

Szerdán eleinte gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd napközben nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet húzódik az ország fölé. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Pénteken több lesz a csapadék és a hétvégére 5-6 fokos lehűlés várható.