Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Kiolvad az ország, de lesznek meglepetések - időjárás a hét végéig

Infostart
2021. február 18. 05:00
Délnyugaton 11, északkeleten legfeljebb 6 fok lesz csütörtök napközben, aztán pedig jön a felmelegedés.

Csütörtök reggelre a Dráva környékén és északkeleten köd képződik. Főként a Tiszántúlon lehet havazásra számítani, de éjszaka a Nyírségben néhol ónos eső sem kizárt. Hajnalban a keleti határszélen is megszűnik a csapadék.

Csütörtökön napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel. A Tisza vonalában lehet több a felhő, illetve az északkeleti határ körül egész nap felhős marad az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szelet csütörtök délutánig élénk, néhol erős széllökések is kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 8 és 12 fok között alakul, de az északkeleti megyékben csak 2, 7 fok lesz - olvasható a met.hu oldalon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai a videós előrejelzésükben hozzátették: az ország délnyugati megyéiben egyértelműen a tél áll vesztésre a következő napokban a tavasszal szemben folytatott harcban.

Délnyugaton, például Pécsett a hőmérő higanyszálai egy-egy fokkal mindig magasabbra érnek majd, megszűnnek az éjszakai fagyok, sok lesz a napsütés, és

hétfőn akár már 15 fokig is melegedhet a nappali hőmérséklet

(éjjel pedig lesz, ahol 5 fokkal a 0 fölötti értéket mutatnak majd a hőmérők).

Északkeleten, például Miskolcon viszont egy úgynevezett hidegpárna alakulhat ki, ami miatt bár az éjszakai fagyok itt is elmaradnak, a nappali felmelegedés csúcsa inkább csak a 7-8 fokos értéket éri el a hétvégén, szintén hétfői csúcsértékkel, jó esetben 12 Celsius-fokkal.