Nyitókép: Pixabay

Jót és rosszat is tartogat az időjárás

Infostart
2020. április 23. 04:45
Miközben fokozatosan megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig általában 20 fok közelében alakul majd a csúcshőmérséklet, érdemi csapadékra továbbra sincs kilátás.

Magyarország időjárását továbbra is egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja, amelynek felhőoszlató hatása még csütörtökön is kitart, többnyire derült időjárást eredményezve. Pénteken azonban már feltűnik a Skandináv-félsziget fölött egy hidegfront, amely a szombati napon hazánk fölé is megérkezik, ennek hatására pedig fátyolfelhős lesz az égbolt.

Csütörtökre virradóan általában derült lesz az idő, és a légmozgás is többnyire méréséket marad. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, gyenge talaj menti fagy a Rába vidékén, a Viharsarok, valamint az északi völgyekben fordulhat elő. Napközben szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, az ország keleti harmadában kevés fátyol- illetve gomolyfelhő megjelenhet az égen. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős, a csúcshőmérséklet pedig immáron 17 és 21 Celsius között alakul.

Pénteken tovább erősödik a nappali felmelegedés 20-25 fokos csúcshőmérséklettel. A szombaton átvonuló, meglehetősen legyengült hidegfront miatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. Az ország legnagyobb részén nem várható csapadék, az északkeleti megyékben zápor, zivatar viszont előfordulhat.

A hidegfront érkezésével azonban nagy területen megerősödik, illetve

viharossá fokozódik majd az északnyugati szél.

Vasárnaptól kezdődően, napokon keresztül gomolyfelhős, napos, csapadékmentes időjárásnak örülhetünk – hangzik el az OMSZ videójában. A nappali felmelegedés ismét fokozatosan emelkedik majd.