Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Érdemes lehet a házi kedvenceink tisztaságára még inkább odafigyelni

Infostart
2020. március 21. 16:13
Akár a kutyák bundáján is megtapadhat a koronavírus, figyelmeztet az egyik vakvezető kutyák kiképzése szakosodott iskola.

A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni – idézi a Blikk.hu a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szombati közleményét.

Királyné Barkóczi Emese, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kutyakiképzője fertőtlenítőkendővel törli Milka nevű kutyáját séta után Miskolcon 2020. március 21-én. A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve fertőtlenítő törlőkendővel áttörölni az állat szőrét, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni. MTI/Vajda János

Az iskola kiemeli, a jelenlegi ismeretek szerint ugyan a négylábúak nem kapják el a koronavírust, és még csak nem hordozók, ugyanakkor a tisztaságukra a jelenlegi helyzetben még inkább oda kell figyelni, hiszen nincs kizárva, hogy a bundájukon átviheti a vírus. Arra is felhívják a figyelmet, hogy most a gazdák se simogassák egymás kutyáit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!