Nyitókép: Pixabay

30 tonna pénzt tömtünk be tavaly az OTP okosautomatáiba

Infostart
2019. március 2. 14:36
Az eddigi 200 ilyen gép mellé idén 100 új masina szolgálatba állítását tervezi.

Az elmúlt évben az OTP Bank okos ATM-jein történő befizetések száma meghaladta a 2 milliót, azaz megháromszorozódott a tranzakciók száma az egy évvel korábbihoz képest - írja a Napi.hu az OTP közleményére hivatkozva.

A hitelintézet a jövőben további 100 helyszínen jelenik majd meg a készpénz ki- és befizetésére alkalmas új, érintőképernyős automatákkal.

Az OTP Bank 2016 őszén kezdte meg a készpénzbefizetésre is alkalmas okos ATM-ek telepítését országszerte, tavalyra már 200 ilyen gép állt.

Az okos ATM-ek hónapról hónapra egyre népszerűbbé váltak, a havi tranzakciószám 2018 januárjához képest decemberre megduplázódott. A 2017-es adatokhoz képest mintegy 20 százalékkal nőtt az átlagos befizetés összege is.

A teljes év során több mint 30 tonnányi bankjegyet fizetettek be az OTP Bank okos ATM-jeibe az ügyfelek, és az egy napon történt legmagasabb összbefizetés meghaladta a 2 milliárd forintot.

A tavaly befizetések közel harmada a fiókok zárva tartása alatt (17 óra és 8 óra között) történt. A szolgáltatás népszerűségét látva a bank idén további 100 új, okos ATM kihelyezését tervezi országszerte.