Nyitókép: Pixabay

Ez gyorsan ment: jönnek a talajmenti fagyok

Infostart
2018. szeptember 24. 19:04
A szélvédett délnyugati területeken és az Északi-középhegység völgyeiben kell keddre virradóra ilyen hidegre számítani.

Keddre virradóra derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

A szélvédett délnyugati területeken és az Északi-középhegység völgyeiben talajmenti fagy is lehet.

Kedden napközben napos idő lesz kevés felhővel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél napközben még gyakran erős lesz, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A szélvédett délnyugati területeken és az Északi-középhegység völgyeiben talajmenti fagyra is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel. Csapadék nem lesz. Az északi, majd a délire forduló szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -2, -4 fok is lehet, talajmenti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Csütörtökön derült, száraz idő lesz. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -1, -3 fok is lehet, talajmenti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között várható.