A szélsőséges párt honlapja - az év internetes nyertesei VIII.

Infostart
2007. december 30. 08:34
Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes nyerteseire. Közéjük tartozik - elgondolkodtató képet adva a brit belpolitikáról - a szélsőségesnek tartott Brit Nemzeti Párt oldala, amely vetélytársait megelőzve a leglátogatottabb hivatalos pártoldal.

A szélsőjobboldalinak tartott Brit Nemzeti Pártnak egyetlen parlamenti képviselője sincsen, ennek ellenére hivatalos oldala egy szeptemberi felmérés szerint a leglátogatottabb párthonlap Nagy-Britanniában.

Méghozzá nem is kis előnnyel: a Hitwise online adatkezelő oldal számításai szerint a BNP honlapját hétszer annyian látogatják, mint a kormányzó Munkáspártét és háromszor annyian, mint az ellenzéki, a népszerűségi listák élén álló Konzervatív Pártét.

Mindezen adatok ugyannyira árulkodnak a nagy pártok inkább csak elméletben létező társadalmi párbeszédéről, mint a Brit Nemzeti Párt népszerűségéről.

Mivel az internet egyre nagyobb teret nyer a politikai kommunikációban és mozgósításban, érdemes figyelni az online megjelenő szélsőségekre.