Jó tanács az elnöknek: tartson barátnőt, de ne nősüljön!

Infostart
2007. december 6. 20:00
Nincs olyan nő, aki méltó lenne Nicolas Sarkozyhez, ezért nem is kellene újra megnősülnie - állítja az egyetlen asszony, aki igazán közel áll a francia államfőhöz: a saját édesanyja.

Igen szókimondó Nicolas Sarkozy édesanyja - különösen, ha a nőkről van szó, akikhez a fiának köze volt, vagy köze lehet. Egykori menyéről, Cécilia Ciganer-ről kevés jó szava van, amikor az újságírók megkérdezik.

"Jó volt a kapcsolatunk, de sosem álltunk közel egymáshoz. Cécilia hideg nőszemély, de mindig igyekezett kedvesen viselkedni velem" - jegyezte meg "mellesleg az idős hölgy, amikor a Point de Vue című magazinnak nyilatkozott a kínai látogatásról, amelyre elkísérte a fiát.

Elárulta, hogy nem tudott közel kerülni Cécilia két lányához sem, akik az asszony első házasságából születtek. "Judith és Jeanne-Marie távolságtartó. Nagyon hidegek, akárcsak az anyjuk" - ismételte meg.

Fiáról, a "briliáns" Nicolas-ról annál jobb a véleménye. Mint minden büszke anya, ő is úgy gondolja: nincs olyan nő a Föld kerekén, aki elég jó lenne a fiának. Szerinte Nicolas nyugodtan tarthat barátnőket, de nem szabadna újra megnősülnie. "Van éppen elég menyem" - jelentette ki határozottan "Daodou", aki imádja viszont a kormány női tagjait.

Csúcsfejek a női miniszterek

Különösen a pénzügyminiszter, az 51 éves Christine Lagarde áll közel a szívéhez, aki "eleganciájával egyszerűen elbűvöl". A "kölykökkel" - a 42 éves igazságügyi miniszterrel, Rachida Datival és a 34 éves környezetvédelmi államtitkárral, Natalie Kosciusko-Morizet-vel is nagyon jó a viszonya.

"Nagyon jól szórakoztunk a lányokkal. Rachidával sokat nevettünk, és a kis Nathalie is igazán csúcs" - mesélte az "első mama", aki apró női titkokat is elárult a lapnak.

Például azt, hogy amikor Pekingből hazafelé rövid időre megálltak Szibériában, Lagarde két másik miniszterrel együtt ki akart szállni a gépből, hogy bekapjon egy vodkát. De magas sarkú cipőjében megbotlott a lépcsőn, "szerencsére az egyik testőröm esés közben elkapta". "A kormány minden női tagja magas sarkú cipőt hord; imádom."

A 82 éves, apró, de energikus Andrée Sarkozy egyedül nevelte fel három fiát, de mindig Nicolas állt hozzá a legközelebb, akit a fivéreivel ellentétben már kamaszkorában is elbűvölt a politika. "Ha fogadást adtam, a másik kettő mindig köddé vált, de Nicolas otthon maradt, annyira szeretett beszélgetni orvos és ügyvéd barátaimmal" - mesélte a büszke mama.