"Azért fejlesztettük ki az új terméket, mert az emberek egyre jobban ragaszkodnak a megszokott ízekhez, viszont egyre kevesebb idejük van. Egy személyre meg pláne ki áll neki rántott húst sütni" - magyarázta a Tönnies húskészítmény-gyártó cég szóvivője, Dietrich Gumppenberg.
A mélyhűtött rántott húson két évig dolgoztak a Tönnies munkatársai, az új terméket szerdán mutatták be a kölni élelmiszeripari kiállításon és vásáron.
"Hatalmas érdeklődést tapasztalható a készítmény iránt" - mondta a szóvivő, aki elárulta, hogy több nagy élelmiszeráruház-lánc - többek között kínaiak - is terveznek jelentős megrendeléseket.
A mélyhűtött rántott hús ráadásul nem ereszt zsírt és nem is ég le, ha a kenyérpirítóban sül meg. "Az azonban a gyártó titka marad, miképpen értük el azt. A találmányt levédettük" - tette hozzá a szóvivő.