Megfejtették az önző férfiak sikerének titkát

Infostart
2007. szeptember 27. 20:50
Régóta találgatják, miért van a szélhámosoknak olyan nagy sikerük a nőknél. Brit kutatók most megtalálták a választ.

A Bristoli Egyetem tudósai szerint az önző férfiak mimikája biztosítja a sikereiket, ilyen a szemöldök felvonása, a mosoly, valamint a biccentések és bólintások.

Andrew Clark, az egyetem pszichológusa szerint azonban mindez csak azokban a szituációkban működik, amikor a nők futó kalandot keresnek.

A szakember kijelentette: kutatásunk arra utal, hogy a flörtölés különösen azoknak a férfiaknak fontos, akik nem tartják magukat segítőkész embernek, és rövid kapcsolatok kialakítására törekednek.

Andrew Clark és munkatársai 28 férfit vettek filmre beszélgetés közben, a kísérletben résztvevő nőket pedig arra kérték, hogy osztályozzák, mennyire tűnnek flörtölőnek a férfiak. Nők egy másik csoportja aszerint pontozott, hogy a felvételen szereplők mennyire kellemesek vagy antiszociálisak.

A kutatók azt tapasztalták, hogy az említett arcmozgásokat csak akkor díjazták a nők, ha egy futó kaland szempontjából vizslatták a vonzerejüket.

"Szerintem az antiszociális férfiak időnként azért flörtölnek, hogy elhitessék a nőkkel: ők valójában nem is olyan rosszak" - összegezte véleményét egy konferencián a pszichológus.