Óvakodjon az adalékanyagoktól!

Infostart
2007. szeptember 10. 06:26
Balaicza Erika, belgyógyász, dietetikus szerint a jövőben egyre több élelmiszerbe tesznek majd a gyártók vitamin-adalékokat.

Balaicza Erika dietetikus szerint fontos, hogy a lehető legkevesebb színező anyagot, konzerválószert vagy más adalékanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, és minél kevesebb feldolgozott élelmiszert vásároljunk.

A belgyógyász elmondta azt is, hogy manapság már szükség van az ásványi anyagok és vitaminok kúraszerű bevitelére, erre jók a vitaminkomplexumok. Ezekben többféle vitamin van, amelyek segítik egymás felszívódását.

Balaicza Erika felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több élelmiszert, például kenyeret, üdítőt vagy kukoricapelyhet vitaminoznak a gyártók. Ezekbe azonban mindig kerül szintetikus vitamin is.

A dietetikus szerint a gyermekeknek azonban a vitaminok többségét természetes formában, azaz gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával kell bevinni a szervezetbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást