Emberi adományt vár a péniszmúzeum

Infostart
2007. augusztus 28. 21:45
Emberi adományt vár a világ egyetlen péniszmúzeuma. Az intézményt 1974-ben nyitotta meg Sigurdur Hjartarson az izlandi Reykjavikban, később azonban áttelepítették a gyűjteményt Husavikban, és azóta 245 péniszt gyűjtöttek össze.

Eddig azonban kizárólag állatok péniszét tudta megszerezni; van hörcsögöktől, lovaktól és bálnáktól származó testrésze. Embertől származó hímtagja azonban nincs a múzeumnak - a kurátor ezért a nyilvánossághoz fordult: adományozná-e valaki e testrészét a múzeumnak a halála után.

Bár Hjartarson már több felajánlást kapott Nagy-Britanniából, Németországból és az Egyesült Államokból, de eddig egyik sem bizonyult komolynak.

A kiállításon szerepelnek egyébként művészeti alkotások is - természetesen valamennyi a férfi nemi szervvel kapcsolatos - valamint egy kisebb gyűjtemény mesebeli lényekről - tündérekről, trollokról és tengeri szörnyekről.

Aki meg akarja nézni a kiállítást, ráér: az idén már nem lesz rá módja, a múzeumot ugyanis szeptemberben bezárják, és csak jövőre lesz megint látogatható.