A szigetországban az egészséges étkezés ösztönzői már elérték, hogy a gyártóknak fel kelljen tüntetniük a termék pontos összetételét, tápértékét, kalória- és sótartalmát.
A cégek ennek eleget is tettek, igaz, egyelőre csak a formai szabályoknak, a tartalmiaknak nem.
Kiderült, hogy azok, akik alkalmazzák az új címkézési szabályt, kozmetikázzák az élelmiszer adatait, és az egészségtelennek tartott összetevőkből nem a valós számokat szerepeltetik.
A problémát az okozza, hogy az árun nem egységes mérték alapján tüntetik fel az összetevőket. A termékeket pedig kisebb kiszerelésbe csomagolták, így alacsonyabb értékek szerepelnek például a só- vagy zsírtartalom helyén.
Olyan is előfordul, hogy a kiszerelés ugyan nem változott, a tápértéket azonban nem a csomagnak megfelelő mennyiségre, hanem annál jóval kisebbre adják meg.
Így annak a vásárlónak, aki követni akarja, hogy hány kalóriát visz be a szervezetébe, hosszas számolást igényel ennek kiderítése.