Természetes úton esett teherbe a világ legöregebb kismamája

Infostart
2007. augusztus 20. 07:26
A világ legidősebb kismamája 59 évesen szülte meg kisfiát - méghozzá úgy, hogy természetes úton, nem pedig mesterséges megtermékenyítés révén esett teherbe.

Dawn Brooke és a férje, Raymond nem akartak bekerülni a rekordok könyvébe - tíz évig sikerült is titokban tartaniuk, hogy az asszony a világon a legidősebb nő, aki gyermeket szült.

A hivatalos rekordot az amerikai Ruth Kistler tartja: ő 1956-ban, 57 éves korában szülte meg a kislányát Los Angelesben, és természetes úton esett teherbe.

A házaspár még ma is bevallja, hogy valóságos sokként érte őket Dawn állapotosságának híre, de életük egyik legnagyobb csodájának tartják a fiúkat.

Az orvosok is annak tartják, hogy az asszony természetes úton esett teherbe, gond nélkül hordta ki a babát, aki teljesen egészségesen született. "Ez az egyik legcsodálatosabb történet, amit valaha hallottam" - ismerte el Hilary Jones.

A család döntött úgy, hogy a csodát titokban tartják, és ez egészen mostanáig sikerült is. A kisfiú hétfőn ünnepli a 10. születésnapját - az édesanyja pedig a 69-diket.

A pár egyébként éppen Dawn állapotosságának hírére házasodott össze - három hónappal a kisfiú születése előtt. Az asszony első házasságából született fia 33 éves, és még ma is emlékszik, mekkora tapsviharban tört ki a család annak idején, amikor kiderült a nagy hír.