Vége a lehűlésnek, visszatér a kánikula - de csak átmenetileg

Infostart
2007. augusztus 13. 18:29
A hét közepére véget ér a hétvégi átmeneti lehűlés és visszatér a kánikula: akár 34 fok is lehet az ország egyes részein. Már kedden is sok lesz a napsütés, a hajnali 16 fokról délutánra akár 30 fok is lehet. Augusztus 20-án viszont némileg enyhül a meleg, az ünnep környékén 27 foknál nem lesz melegebb.

A hétvégi kisebb lehűlés után a hét közepére visszatér a kánikula Magyarországon. Hétfő éjszaka még eleinte változóan felhős, majd derült idő lesz.

Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16, 17 fok körül alakul a főváros környékén.

Kedden napközben sok lesz a napsütés, csak időnként növekszik meg a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul Budapest környékén.

Az elkövetkező három napban eleinte országszerte túlnyomóan napos, száraz idő lesz. Visszatér a kánikula is, az ország keleti felében nem lesz ritka a 33-34 fok sem.

A hét vége felé azonban már időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és átmenetileg egyre többfelé várható záporeső, zivatar erős, olykor viharos széllökések kíséretében.

A kánikula után a hét végén átmenetileg csökken a meleg, a hosszú hétvégén a legmagasabb hőmérséklet már nemigen haladja majd meg a 27 fokot.