Vigyázzon a bőrére a következő napokban is!

Infostart
2007. július 17. 15:19
A következő néhány napon is nagyon erős, 8-as feletti UV-B sugárzás várható országszerte - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban.

Nadrai Attila elmondta: az előrejelzés szerint holnap 40, csütörtökön és pénteken 41 Celsius fokra kell számítani. Enyhülés vasárnapra várható.

A szervezet ismét felhívta a szabadban tartózkodók és a nyaralók figyelmét arra, hogy fokozottan ügyeljenek a napsugárzás elleni védekezésre.

A fővárosban eddig 28-an lettek rosszul a nagy meleg miatt - mondta az InfoRádióban Szívós Antal, az Országos Mentőszolgálat mentésvezetője.

Nem sokkal korábban a Fővárosi Vízművek kommunikációs osztályának helyettes vezetője kiemelte, hogy a kánikula miatt Budapesten továbbra sem kell vízkorlátozásra számítani.

Sándor Zsolt az InfoRádióban közölte: naponta 15-20 százalékkal, 700 ezer köbméterre emelkedett a főváros vízfogyasztása.

A kánikula idején Budapesten éjjel-nappal, összesen 20 locsolóautóval hűtik a villamossíneket és az utcákat.

A Főpolgármesteri Hivatal csaknem száz közintézményt: kórházakat, idősotthonokat, hajléktalanszállókat, kulturális intézményeket tett teljesen nyitottá azok számára, akik a tűző nap elől hűvösebb helyre szeretnének behúzódni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nadrai Attila, az OMSZ munkatársa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Sándor Zsolt, a Fõvárosi Vízmûvek kommunikációs osztályának helyettes vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást