Lakatos Tibor a brazíliai szőlészetről az InfoRádiónak kifejtette, hogy az öntözéses termelés a jellemző. Egy tőke egy nap 40-50 liter vizet kap, különben nem tud létezni - tette hozzá.
A világjáró borász elmondta: Brazíliában a metszéstől számított a 120. napon megérik a csemegeszőlő, míg a borszőlőnek 130 napos érésre van szüksége.
Lakatos Tibor kiemelte, hogy az elsők között volt, aki a trópusokon bort készített. Hangsúlyozta: egyre több borász látogat el Brazíliába, és döbben rá arra, hogy más a trópusi szőlészet, mint ahogyan azt előzetesen hitte.
Lakatos Tibor világjáró borász jövő csütörtökön tart előadást a trópusi borászatról a Magyar Borok Házában.
Az interjút teljes egészében szerdán fél kilenctől hallhatják a Borbarát című műsorban.