"Csak a vegetarianizmus mentheti meg a Földet"

Infostart
2007. július 10. 21:17
Ha az emberiség meg akarja állítani a globális felmelegedést, akkor vegetáriánussá kell válnia - legalábbis ezt állítja Paul McCartney.

Miután a Live Earth koncert-sorozat ismét felhívta a világ közvéleményének figyelmét a globális felmelegedés veszélyeire, megszólalt az egykori Beatle is az ügyben.

Szerinte mindenki kiveheti a maga apró részét a Föld megmentéséből. Ehhez nem kell mást tennie, mint abbahagyni a húsevést. "Az állattenyésztés egyike azon tevékenységeinknek, amelyek leginkább pusztítják a bolygót" - figyelmeztetett a 65 éves énekes.

"Az állattenyésztés káros hatása egyértelmű. Elég, ha arra gondolunk, hogy kivágják az amazonasi őserdőt, hogy legelőt biztosítsanak a hamburger- alapanyagoknak - az emberek érdekeire hivatkozva" - hangsúlyozta McCartney.

A világsztár szerint az emberek hozzáállásán kellene változtatni.

Elmesélte, hogy amikor néhai első felesége, Linda találkozott Fülöp herceggel, II. Erzsébet királynő férjével, aki akkor éppen a Természetvédelmi Világalap (WWP) elnöke volt, megkérdezte a hercegtől, hogyan képes madarakra vadászni?

"Maga talán vegetáriánus? - kérdezett vissza a herceg, és mindketten rávágtuk: igen. Madarakra vadászni képmutatás!"