Az új divat: kivivel és aloe verával ízesített kolbász

Infostart
2007. június 14. 04:39
Különleges csemegékkel készültek a német hentesek a nyári turistaszezonra: új, egzotikus ízesítéssel kísérelik meg "feldobni" a híres német kolbászt. Kapható például kivi, maraschino, citrom, sőt, aloe vera ízesítésű kolbász is.

Eretnekségnek tűnhet a németek számára a nemzeti eledelnek számító kolbász "megszentségtelenítése" az egzotikus ízekkel. A gyártók azonban az újításban látják az egyetlen megoldást, amellyel növelni tudják a keresletet a szinte minden utcasarkon kapható étel iránt.

Uwe Bünger berlini hentes például "chili-méz" ízesítésű kolbásszal állt elő, míg a riválisa a kivivel kísérletezik. A kolbászt még megbolondítja egy kis ananásszal és maraschino meggyel is.

Mások szarvasgombával, esetleg gyömbérrel, petrezselyemmel, kardamommal, virágszirmokkal ízesítik a kolbászt.