Vádat emeltek a Skóciában megölt magyar buszsofőr felételezett gyilkosai ellen

InfoRádió / MTI
2007. június 13. 15:54
Gyilkosság és gyilkossági kísérlet címén vádat emeltek a skót hatóságok azon két gyanúsított ellen, akik az ügyészség szerint a hétvégén meggyilkoltak egy fiatal magyar autóbuszsofőrt a skóciai Glasgow-ban, testvérét pedig megsebesítették.

A helyi rendőrség illetékese az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: az őrizetesek már megjelentek a bíróság előtt, amely elrendelte letartóztatásba helyezésüket. A tárgyalás a jövő hétfőn folytatódik.

A két férfit hivatalosan Sípos István megölésével és öccse sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolják.

A 26 éves Sípos István - testvérével és édesapjával együtt - a nyugat-skóciai nagyváros tömegközlekedésében dolgozott autóbuszsofőrként. Szombat hajnalban születésnapját készült ünnepelni öccse és több ismerős társaságában, és éppen a belvárosba tartó helyi autóbusz megállójában várakoztak, amikor a halálos végű támadás történt.

A két feltételezett támadót a bűncselekmény után néhány órával elfogták.

A glasgow-i rendőrség illetékese szerdán - bírósági eljárási előírásokra hivatkozva - nem válaszolt az MTI azon kérdésére, hogy a vádlottak tettek-e beismerő vallomást, illetve bármilyen nyilatkozatot. Arra a kérdésre, hogy melyiküket vádolják a magyar áldozat megölésével, a szóvivő azt mondta: mindkettőjükre vonatkozik mindkét vádpont.