Fagyit követelnek maguknak a politikusok

Infostart
2007. június 10. 07:02
Mit sem törődve egyre növekvő népszerűtlenségükkel, újabb igénnyel álltak elő az olasz szenátorok: azt szeretnék, ha fagylalt is lenne a Szenátus éttermében.

A Szenátus épülete üzemeltetőinek írt levelében Rocco Buttiglione és Albertina Soliani úgy fogalmazott, hogy "jelentősen javítaná az életminőséget", ha az étteremben fagylalthoz is hozzá lehetne jutni.

A pénteken nyilvánosságra került levél nyomán ismét felhördült az olasz közvélemény, amely jelentős részének így is tele van a hócipője a politikusokkal.

Egy a közelmúltban megjelent, a politikusokat kövér, túlfizetett bürokratáknak ábrázoló könyv gyorsan az eladási listák élére ugrott.

A La Repubblica című lap arra is emlékeztet, hogy a fagyi nem az első a törvényalkotók gasztronómiai igényei között. Korábban sikerült több helyi specialitást is felvetetni az étlapra, és többen vettek részt borszakértői tanfolyamon is.

Ugyanakkor nem minden szenátor támogatja kollégáik fagyis akcióját. Ahogy egyikük elmondta: ez nem a legjobb üzenet, amikor minden területen vissza kell fogni a közkiadásokat.