"Süssük meg a rákot a defibrillátorral" - viccelődtek a mentősök

Infostart
2007. május 24. 09:09
Gusztustalanul viccelődött újraélesztés közben két mentős. A haldokló férfi valószínűleg azt hallotta utoljára, hogy rajta tréfálkoznak.

A két mentős, John Jones és Clive Greedy vigyorogva viccelődött, miközben megpróbálták újraéleszteni a férfit, aki a saját konyhájában esett össze.

Miközben a beteg életéért küzdöttek, a konyhapultról valahogyan egy garnélarák került a férfi állára, a mentők pedig azzal kezdtek poénkodni, mi lenne, ha megsütnék az újraélesztéshez használt defibrillátorral.

Clive Greedy, aki mentősként és klinikai oktatóként dolgozott, még egy darab zellert is talált a konyhában, amit megevett. A garnélasütéssel a másik mentős, John Jones viccelődött. A két férfi viselkedését kollégáik jelentették közvetlen felettesüknek.

Helytelenül viselkedtek

Tavaly júliusban pert indítottak ellenük, ahol munkatársaik több állítását is cáfolták, azt azonban beismerték, hogy egy rák valóban a haldokló férfi állán kötött ki, és ők elsütöttek egy morbid viccet is. A rossz poénért John Jonest azonnal kirúgták, kollégája ellen azonban nem találtak elég bizonyítékot, akkor csak szóbeli figyelmeztetésben részesítették.

Miután azonban kiderült, hogy Greedy bevallotta felettesének a zeller elfogyasztását, az ügyet szeptemberben újra megnyitották. Ekkor már őt is bűnösnek találták, és elbocsátották.

A férfi nem nyugodott bele, hogy a későbbi fellebbezése sem járt sikerrel, így munkaügyi pert indított, hogy tisztázza nevét. A meghallgatás ezen a héten zajlott.

"Tönkretették"

Clive Greedy itt ismét beismerte, hogy tréfálkoztak a páciens állára került garnélarákon és elmondta: szerinte azért vált meg tőle olyan gyorsan a mentőszolgálat, mert a vezetőség attól tartott, a média felkapja a sztorit.

A mostani perben egy szakértő beszámolt arról is: a haldoklók általában hallásukat vesztik el utoljára, így a beteg minden bizonnyal azt hallotta életében utoljára, ahogy a mentősök rajta viccelődnek.

A bíróság nem mentette fel Clive Greedyt, sőt, még büntetés fizetésére is kötelezte. A férfi - aki jelenleg egy főiskolán oktat, hamarosan beindítja iskoláját, ahol elsősegélynyújtást tanít majd - úgy érzi, tönkretették az életét.