Mégsem marad trilógia A Karib-tenger kalózai?

Infostart
2007. május 24. 08:36
Alig mutatták be a mozikban A Karib-tenger kalózai harmadik részét, a Jack Sparrow kapitányt alakító Johnny Depp máris kijelentette: szívesen bújna akár negyedszer vagy ötödször is az öntörvényű kalóz bőrébe.

A készítők úgy tervezték, hogy nem forgatnak több folytatást a Karib-tenger kalózainak történetéről, Johnny Depp azonban egy interjúban elmondta: nem lenne ellenére, hogy újra "hajóra szálljon".

"Sosem éreztem úgy, hogy elkészültem a karakterrel, miért ne próbálhatnánk meg negyedszer vagy ötödször is?" - tette fel a kérdést a színész.

A kalózos trilógia előtt Johnny Depp határozottan elzárkózott attól, hogy bármelyik filmjéhez folytatást készítsen, ez a sorozat azonban nagyon sokat jelent számára. Azt is elárulta: már végeztek a forgatással, mégis többször kérte a rendezőtől, hogy vegyenek fel néhány plusz jelenetet, hogy új dolgokat próbálhasson ki.

"Ez egyike volt azoknak a pillanatoknak, amikor megpróbálsz mindent megtenni azért, hogy késleltesd a befejezést" - emlékezett vissza a színész.

"Ki tudja, hányadik hónapja voltam ennek a férfinak a bőrében, mégsem akartam tőle búcsút venni. Nagyon furcsa volt" - tette hozzá Johnny Depp.

Úgy tűnik, ahogyan a 43 éves sztár, úgy a közönség is várja a folytatást. A sorozat második része, a Holtak kincse minden idők legnagyobb mozijegyeladásból származó bevételét produkálta, és a készítők sokat várnak a harmadik epizódtól, A világ végén-től is.Az új részben szerepel a Rolling Stones legendás gitárosa, Keith Richards is. Johnny Depp elmondása szerint éppen a zenész ihlette meg őt, ezért lett Jack Sparrow olyan, amilyen. A színész azt is elárulta: gyerekkora óta rajongott a gitárosért.

Így mikor Keith Richards igent mondott a szerepre, Depp alig hitte el, hogy ennyire szerencsés lehet.

"Istenem, nagyszerű volt. Nagyon laza" - áradozott a színész.

"Elképesztő volt, egyszerűen elképesztő. A stáb 2002, az első film készítése óta együtt dolgozott, de most láttam először az egész csapatot együtt a díszletben."

A stábot és magát Johnny Deppet is lenyűgözte, milyen gyorsan alkalmazkodott a gitáros a számára kevéssé ismert helyzethez: természetesen viselkedett a kamerák előtt, határozott elképzelése volt arról, mit hogyan szeretne eljátszani, és általában elég volt két felvétel, hogy megszülessen a tökéletes jelenet.

A színész sok időt töltött együtt Keith Richardsszal a forgatás ideje alatt, és elmondta: folyamatosan az járt a fejében, hogy a férfi, akivel együtt lóg, egyike gyerekkora hőseinek.