Elverte a pénzét, de vidám a lottónyertes

Infostart
2007. május 12. 06:35
Elverte pénzét az a brit lottónyertes, aki tizenkét évvel ezelőtt vitte el a főnyereményt. A férfi visszatért régi munkájához.

Nem Michael Antonucci az első, aki így jár, esete jól példázza, mi történhet, ha az ember felkészületlenül jut hatalmas összeghez.

A férfi tizenkét éve 2,8 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) nyert a lottón. A szerencsét hozó szelvényt egy édesanyjától kölcsönkért tízfontosból adta fel.

Elverte

Az 58 éves Michael Antonucci a pénzből vett egy hajót, több luxusingatlant, több különböző üzletbe is beleugrott, valamint 12 hétig tartó házasságot kötött egy modellel.

270 millió forintnak megfelelő összegért megvette egy volt zárda épületét, 110 millióért nyitott egy bútorüzletet, amely befuccsolt, 14,5 millióért megpróbált beindítani egy popzenekart, és fenntartani egy kocsmát és egy masszázsszalont.

Nemrég mégis visszatért régi munkahelyére: egy plymouthi cégnél dolgozik, ami olcsó bútorokat exportál az Egyesült Államolkba.

Nem aggódik

"Ez olyan tapasztalat volt, amit sose élhettem volna át, ha nem nyerek a lottón" - mondta Michael Antonucci.

"Hiszen senki sem akar úgy meghalni, hogy ő legyen a leggazdagabb a föld alatt. Valamennyit el kell költeni, és élvezni az életet" - tette hozzá.

Még ma is az övé egy 300 ezer font (csaknem 110 millió forint) értékű vízparti ház Plymouthban.

"Sok a tőkém, de kevés a készpénzem, de amíg egészséges vagyok és van egy üveg jó borom, addig minden rendben" - vélte a férfi.